0786 19 91 95

Legislatie Rutiera »Stiri »
Scoala de soferi se scumpeste de la 1 iulie

Scoala de soferi se scumpeste de la 1 iulie

Scolile de soferi s-ar putea scumpi in perioada urmatoare, Guvernul va impune o limită de 210 ore / luna, pentru fiecare instructor şi cei care vor sa obtina permisul de conducere ar putea plati taxe mai mari cu 30% daca se adopta propunerea Guvernului Ponta.

Cei care vor să faca scoala de soferi ar putea plati mai mult de la 1 iulie, daca propunerile Guvernului vor fi adoptate. De luna viitoare, preturile de scolarizare ar putea creste cu pana la 30 la suta.

De la 1 iulie, instructorii scolilor de soferi nu vor avea voie sa faca mai mult de 210 ore pe luna. Asta inseamna o medie de 10 ore pe zi, timp de 5 zile pe saptamana, adica mult mai putin decat muncesc acum cand isi desfasoara orele de conducere inclusiv sambata si duminica. In aceste conditii, scolile de soferi se vad nevoite sa suplimenteze personalul si sa majoreze tarifele. Toti reprezentantii scolilor de soferi spera ca aceasta masura sa nu fie adoptata.

well, this is out capcha image
Postat de Richard in 25-Jun-2014
10 ore/zi inseamna oricum foarte mult. Instructorul auto nu este doar soferul din dreapta. El trebuie sa fie atent la trafic, la elev, sa explice si eventual sa intervina. Daca luam in calcul parcurgerea a cel putin 30 km/h asta inseamna ca instructorul parcurge zilnic 300 de km, timp in care explica si da comenzi neintrerupt. Dezavantajati sunt elevii care au ore programate la sfarsitul zilei de lucru a instructorului. Dupa 6 ore nu stiu citi mai au chef, nervi si rabdarea de a face apel la cunostiintele de pedagogie si psihologie necesare pregatirii elevului. Limitarea la 6 ore/zi ar fi cea mai corecta luand in calcul ca un sofer profesionist e limitat la 9 ore (cu pauze) iar acel sofer profesionist nu are decit uzura psihica si nervoasa datorata parcurgerii traseului.
Noile amenzi de circulatie propuse de Guvern
Noile amenzi de circulat...

Pentru a mai revigora atat finantele publice cat si disciplina rutiera, Guvernul isi propu... citeste mai mult

Scoala de soferi se scumpeste de la 1 iulie
Scoala de soferi se scum...

Scolile de soferi s-ar putea scumpi in perioada urmatoare, Guvernul va impune o limită ... citeste mai mult

Amenzile de circulatie cresc de la 1 ianuarie 2012
Amenzile de circulatie c...

Amenzile de circulatie din legislatia romaneasca se vor majora de la inceputul anului ... citeste mai mult

Cine suntem noi?

Legislatierutiera.ro este parte a companiei de software educational a PROPHET IT GROUP SRL. Suntem primul si cel mai inovator producator national de s...citeste mai mult

Ce facem?

In 2005 am lansat pe piata din Romania primul soft de legislatie rutiera pentru obtinerea permisului de conducere. In 2007 am lansat produsul "auto B+...citeste mai mult